_DSC3850_A5_2

Evelien Bleumink is geboren in 1981 in het oosten van Nederland. Na de Havo heeft ze de technische opleiding werktuigbouwkunde-Industriële Productontwikkeling aan de hts in Enschede afgerond. Tijdens het werkzaam zijn bij Pastoe heeft ze verdieping gezocht bij de opleiding Post Graduate Industrial Design van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag.

Na een paar jaar werkzaam te zijn bij Pastoe, de kunstacademie te hebben afgerond en met een cursus fair trade voor ontwerpers op zak heeft ze besloten een tijd op reis te gaan naar Azië. Dit was een geweldige reis ervaring.

Deze opleidingen, de reis en diverse cursussen en functies hebben haar gemaakt tot wie ze nu is; sociaal onderlegd, geïnteresseerd in mensen, producten en materialen. De technische, creatieve en conceptuele achtergrond zorgen ervoor dat ze zowel de taal van de ontwerper, producent en opdrachtgever spreek. Ze is graag de spil tussen deze werelden. Door de brede ervaring kan ze afgewogen keuzes maken met betrekking tot vormgeving, techniek en materiaal, kosten en planning, tijdens de ontwikkeling van een product of project.